Over Maya

Vanaf 6-jarige leeftijd ben ik geïntrigeerd en geïnspireerd door paarden. Het paard heeft mij ontzettend veel steun gebracht in moeilijke tijden.

Een ware vriend!
Door het werken met paarden kreeg ik vertrouwen, vond steun en kon ontspannen en ontwikkelen.
Ik droomde altijd van dat ene prachtige paard, waarmee alleen ik die bijzonder diepgaande band had. Met dit paard reed ik de mooiste dressuuroefeningen, trotseerde ik als een echte superheldin alle gevaren en als één galoppeerde we over het strand.
Op een dag besefte ik me dat het niet bij dromen hoeft te blijven, ik kan mijn dromen werkelijkheid gaan maken!

Waar droom jij van? Blijft het bij dromen of ga je nu stappen zetten om jouw dromen uit te laten komen?

Zoals de meesten ben ook ik paarden gaan leren kennen vanaf de rug en ik heb daarbij soms behoorlijk vaak de grond van dichtbij gevoeld.
Wedstrijden, dressuur, springen, maar dat knagende gevoel bleef maar hangen, “vind ik dit leuk, vindt mijn paard dit wel leuk”.

Wanneer ervaar jij die vraagtekens en twijfels in de training van je paard? Volg jij je hart in het dagelijks leven?

Ik had een geweldig eerste eigen paard, Vijayendra. Een prachtig groot paard met een gigantische uitstraling. Ik ging voor dit paard door het vuur en hij voor mij. Op wedstrijd schitterde we, maar toch was er niet het geluksgevoel. Iedere keer liep ik weer tegen nieuwe obstakels aan, negatieve spanningen en blessures. Toen werd het mij duidelijk, dit is niet de manier waarop ik met mezelf en mijn paard wil omgaan.
Vanaf het moment dat ik deze keuze heb gemaakt ontstond er ruimte en ging er een nieuwe wereld voor me open. Niks moest meer en alles mocht!

Moet/mag jij vandaag nog (n)iets doen?

Samen genieten, samen spelen, samen grenzen verleggen.

Vijayendra en ik hebben nog vele mooie momenten samen mogen beleven. Onze band werd sterker en sterker, omdat we naar elkaar luisterde en elkaar beter als ooit tevoren aanvoelden.
In 2012 is Vijayendra overleden. Hij heeft mij de ogen geopend en ik ben ontzettend dankbaar van wat ik allemaal van hem heb mogen leren.

Luisteren, voelen, respect en vertrouwen

Na Vijayendra zijn er verschillende paarden met traumatische achtergronden op mijn pad gekomen. Deze paarden hebben mij een ware verdiepingsslag gegeven in het luisteren en voelen, revalideren en trainen vanuit mogelijkheden.

Naast de vele ervaringen, heb ik verscheidene studies en cursussen gevolgd om mezelf nu echt specialist te noemen in het begeleiden van mens en/of paard in bewustzijns groei en ontwikkeling.
In eerste instantie ben ik in 2013 als instructeur begonnen. Gedurende 5 jaar heb ik mens en paard verder geholpen met fysieke obstakels en mentale uitdagingen gebruikmakend van technieken zoals lichaamsbewustzijn, recht richten en houding & zit oefeningen, vanuit een holistische kijk op het paard. Prachtig werk!

Het is mijn lust en leven om jou te mogen begeleiden in persoonlijke groei en ontwikkeling.

Echter liepen klanten soms tegen problemen aan die niet bij het paard, maar bij zichzelf lagen. Dit stond een diepe intens hechte band in de weg.

Geef jij jezelf net zoveel zorg en aandacht als dat je aan anderen geeft?

Het voelt intens goed om te leven!   

Maya over Maya
Grensverleggend: ik herken mijn grenzen en weet ze te verleggen 
Trotse moeder van 2 prachtige kinderen!

Verantwoordelijk: ik vind het belangrijk om mijn acties naar mezelf te kunnen verantwoorden
Proactief: ik beweeg graag vooruit (letterlijk en figuurlijk), en heb moeten leren rusten
Eerlijk en open: ik hecht waarde aan eerlijkheid en openheid
Gevoelsmens: HSP, hoog sensitiviteit maakt dat ik het leven intens ervaar, en gehoor geven aan mijn gevoel versterkt dit in positieve zin.
Bewust en rationeel: ik sta heel bewust in het leven, er ontgaat me weinig en ik ben me zeer bewust van mezelf.

Het ligt in mijn aard om te delen, zodoende heb ik mezelf ontwikkeld om jou te begeleiden in jouw ontwikkeling en groei naar een bewuster leven.

Geen trucjes of kortdurende oplossingen, maar een ware transformatie! Mijn kinderen zijn de gelukkige die deze levenswijze van “aandacht voor zichzelf” en “leven in het nu” mee krijgen in de opvoeding. En ook voor hen zie ik de rust ontstaan en het vertrouwen in zichzelf groeien.

Leven in het nu, ademhalen, bewegen, bewustzijn, verantwoording nemen het zijn geen vage termen, maar het is onderdeel van mijn leven en creëert rust en ruimte voor ontwikkeling en groei.

Ik geniet, lach, ervaar, huil, speel, deel en ik LEEF!

Leef jouw leven!

Super bedankt dat je de moeite hebt genomen om mijn verhaal te lezen.
Met veel liefde heb ik mijn verhaal met jou gedeeld. Zijn er nog onbelichte dingen die je graag van me wilt weten, aarzel dan niet om persoonlijk met mij kennis te komen maken.