Grenzen herkennen & erkennen

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseren Maya Smans – bewustzijnscoach voor mens en paard – en Lonneke Kroon – company coach met inzet van paarden – een dag met als thema: Het herkennen en erkennen van grenzen van mens en/of het paard.

Deze intensieve dag behandelt de wisselwerking tussen jouzelf en de ander en zoomt in op jullie communicatie en respect.

Wat je op deze dag leert:

 1. Grenzen herkennen en erkennen bij jezelf en het paard
 2. Verschillende vormen van leiderschap en het succes daarvan in jouw relatie tot de ander
 3. Flow brengen in de samenwerking tussen mens en paard
 4. Hoe je je lichaam gebruikt in communicatie

Wie ben jij?

 1. Je werkt met paarden of mensen en jullie samenwerking is soms minder goed dan je zou willen
 2. Je vervalt in ongewenst gedrag, verharding of frustratie in je communicatie met anderen en wil begrijpen hoe en waarom dat gebeurt
 3. Je wil leren kijken naar de behoefte van de ander en signalen leren oppikken; ook wanneer die niet in woord worden uitgesproken
 4. Je wil meer begrip van je eigen non-verbale communicatie en uitstraling en hoe je dat succesvol voor je kan laten werken in plaats van tegen je kan laten werken
 5. Je hebt moeite om contact te maken of te houden met de ander en wil ervaren hoe dat soms anders kan
 6. Je wil soms te snel en te veel en krijgt de ander niet goed mee, met frustratie en gedoe als gevolg

Samenwerking met paarden

Het paard is een natuurlijke metafoor en confronterende collega wanneer het gaat om grenzen en samenwerken. De training is daarmee uitermate geschikt voor mensen die de band met hun paard willen verbeteren, als ook voor professionals die in relatie tot managers, teams en collega’s minder frustratie en meer flow wensen.

Praktisch

 1. Datum: Zaterdag 18 juni 2022
 2. Tijd: 09.30 – 16.00 uur
 3. Locatie: Enerqui coaching, Sint Janstraat 128 Sprundel (tussen Breda en Roosendaal)
 4. Investering: 150,- incl. BTW
 5. Minimaal aantal deelnemers: 6 personen
 6. Gebruik van paarden: op de locatie worden paarden ingezet van Enerqui. Het meebrengen van een eigen paard is in overleg mogelijk.
 7. Verzorging: de gehele dag is er koffie/thee/fris beschikbaar. Tevens wordt er een vegetarische soep verzorgd en is er handfruit beschikbaar. Aanvullende lunch en broodjes dien je naar eigen wens mee te brengen i.v.m. ieders allergiewensen.
 8. De algemene voorwaarden van Maya Smans en Enerqui zijn van toepassing. Ook dien je op de dag zelf op de hoogte te zijn van de richtlijnen rondom veilige omgang met paarden.

Vervolg

Wil je naar aanleiding van deze trainingsdag verder aan de slag? Deelnemers van deze dag krijgen voordeel bij Enerqui en Maya Smans.

 1. Coaching traject Enerqui | 3 sessies | van 570,- voor 450,-
 2. Training Maya Smans | 3 trainingen | van 180,- voor 150,-

Over Maya Smans

Maya Smans (mayasmans.nl) is instructrice, gespecialiseerd in het trainen van fysieke en mentale balans. Zij heeft o.a. een achtergrond in de revalidatie, gedragsproblemen, communicatieproblemen bij paarden, van waaruit zij haar eigen methode heeft ontwikkeld met als basis wederzijds respect en vertrouwen.

Over Lonneke Kroon

Lonneke is company coach en eigenaar bij Enerqui. Ze heeft 10 jaar werkervaring in het bedrijfsleven en is gefascineerd door (in)congruentie binnen organisaties. Met haar paarden verzorgt ze impactvolle coachtrajecten rondom leiderschap, teamwerking, merk coaching en organisatiecultuur met prettiger en succesvoller werk als resultaat.